Asztalosüzem Hédervár

Hírek

Új üveglap takarás az infraszaunákban

Kerámia üveglap

A jól bevált flokkolt (bársonyos) infrarácsok helyett mostantól egy új technológiájú, kerámia üveglap kerül az infraszaunákba

Ezt az új technológiájú kerámiaüveget az űrtechnológiában használják. Legnagyobb előnye, hogy kevésbé melegszik fel, mint a flokkolt infrarács borítású infracsövek. Az összes jótékony hatású infrasugarat átengedi, de nem éget, így akár háttámlának is kialakítható, hogy kényelmesen lehessen élvezni a szaunázás jótékony hatásait. Nagy előnye még a flokkolt infrarácsokkal szemben, hogy nem rontja a szaunázók szemét, még akkor sem, ha esetleg belenéznek.

A kerámiaüveg tulajdonságai

Ezzel az új technológiával kialakított kerámia üveglapok gyengéd infravörös sugárzást biztosítanak a szaunázók részére. Miután előfűtésre nincs szüksége, így szinte azonnal eléri a kívánt hatást. A kerámia üveglapok túlmelegedés elleni védelemmel és hőálló burkolattal van ellátva. Egyenletes, jó elosztású sugárzást biztosít fényvisszaverő hatásának köszönhetően. Ezekben a kerámiaüvegekben ötvözik az üveg technikai jellemzőit a magas hőmérsékletű anyagok tulajdonságaival. Kiváló hőállóságot biztosít 820 °C-ig, hőtágulása szinte nulla. A kerámiaüveg felülete nagymértékben képes ellenállni kémiai anyagoknak, és magas hőmérsékleten is nagyon nagy mechanikai szilárdsággal rendelkezik.

Schott Nextrema üveglap

Dr. Fischer Vitae infravörös halogénlámpák

Az infrasugárzók teljesítménye 350, 500 és 750 Ww, melyek Dr. Fischer Vitae infracsövekkel felszerelve kerülnek beépítésre. Ezek az infrahalogén sugárzók teljes spektrumú infravörös sugárzást biztosítanak, káros sugárzástól mentesen. Nincs előmelegítési idő, a bekapcsolást követő 5 másodpercben már működik a hő- és infravörös sugárzás leadása, így nincs várakozási idő a szauna kabin bemelegedésére. Az általa kibocsátott narancssárga fény terápiás hatású, ezért nincs szükség külön fényterápia beépítésére. Közvetlenül a test irányába adja a felhasznált energia közel 90 %-át, és kb. 5-6 mmm mélyen behatol a bőr alá a rövidhullámú infrasugarak segítségével. Élettartama 5000 üzemóra, mely átlagos esetben 30-35 éves használatot jelent. Jótékony nyugtató és melegítő hatását már néhány perces használatot követően érezzük. Az infraszaunák jótékony hatását akár minden nap élvezhetjük. Az alacsony páratartalom miatt kevésbé terheli meg a szervezetünket, mint a finn szauna, ezért időseknek is bátran ajánlott.

A beépítés során a Dr. Fischer Vitae infravörös halogénlámpákat üvegkerámiával (védőüveg) kerülnek lefedésre, és ergonomikusan formázott támlákkal egészülnek ki. Ez a termék nagyon elterjedt a német és osztrák piacon, mert mind kialakításában mind tudásában megfelel a szaunázók igényeinek.

Olvasta már?

A fafajták alkalmazása

2017.
Júl. 24.

Asztalosüzem Hédervár

A fafajták alkalmazása

Felhasználási lehetőségek

Minden fatípusnál fontos meghatározni alkalmazásának lehetőségeit, ugyanis mindegyik más-más célra alkalmas.

Tovább