Asztalosüzem Hédervár

Hírek

Konyhabútor trendek 2018-ban

Hódít a rusztikus stílus

A divatos konyhabútor mindenki számára mást jelent, így a rengeteg lehetőség között nem egyszerű megtalálni a legtökéletesebb megoldást. Manapság forradalmi újítás a konyha falainak ledöntése. Modern értelemben véve a konyha már nem egy elzárt terület, ahol csak a háziasszonyok tevékenykednek, hanem közösségi térré vált, ahol a családok vagy baráti társaságok tölthetnek együtt értékes időt. Divattá vált a konyha és a nappali egy térré alakítása, ami úgy néz ki, még sokáig uralni fogja a konyhai trendeket.

Rusztikusan divatos bútorok

Egyszerűen kivitelezhető, mégis stílusos konyha varázsolható, ha a régi bútorok nem kidobásra, hanem felújításra kerülnek. Ezeket új darabokkal kombinálva igazán egyedi, divatos konyha lesz a végeredmény. A helyiség alapszíne általában valamilyen natúr árnyalat, amihez szinte bármilyen színű és stílusú konyhabútor passzol. A bútorok anyagát tekintve a fa dominál, de a fém és a fa kombinációjával is lehet könnyed, vidékies hangulatot idézni egy nagyvárosi lakás konyhájába is. Egy szépen felújított, öreg étkezőasztal, egy régi stílusú tálalószekrény vagy akár egy modernebb típusú bárszekrény nemcsak berendezésként, hanem beépített dekorációként is funkcionál. A konyhabútorok esetében a felületeknek jelentős szerepe van design és praktikus szempontokból is. Ezeket figyelembe véve a sima felületet érdemes választani, mely egy mozdulattal letörölhető. A munkapult kiválasztásánál fontos még a teherbírás is, hiszen ez a konyha leginkább igénybevett felülete, aminek anyaga lehet akár strapabíró, műanyag réteggel bevont forgácslap is.

Divatos színek

Ugyan hódít a rusztikus stílus, de nem muszáj a konyha minden elemében ezt tükrözni, illetve ha maga a bútor formailag ezt is érzékelteti, még akkor is lehet játszani a színekkel. A naturális és sötét színtónusok mellett előtérbe kerülnek az élénk színek is, hisz külön és egymással kombinálva is kiváló elegyet alkotnak. A faanyagból készült divatos konyhabútorok már önmagukban is a helyiség díszletét képezik, ha ezeket pedig még divatos színei vannak, akkor garantált a siker. Csak a képzelet szabhat határt, akár régebbi bútorokat is fel lehet újítani egy festéssel, így saját kezűleg alakítva az álomkonyhát.

Divatos színek

Mindennek megvan a maga helye

A széles konyhapult csak munkafelületként funkcionál, nincs rajta semmi felesleges, maximum a nap mint nap használt eszközök és minimális díszlet, ami főleg élő növény és az is inkább a mosogató környékére koncentrálva. Uralkodó szerepet töltenek be a polcos és fiókos konyhaszekrények, ahol minden konyhai eszköznek megvan a maga helye, semmi felesleges nincs szem előtt. A nyitott polcok szintén divattá váltak, ám ezek csak akkor lehetnek igazán szépek, ha azonos stílusú étkészlet díszeleg bennük és azok mind katonás rendben vannak. A nyitott polcrendszert csak akkor érdemes alkalmazni, ha ez az állapot folyamatosan fenntartható, ellenkező esetben inkább ajtókat érdemes szerelni a szekrényekre, ami készülhet fa és üveg kombinációjával vagy szimplán csak faanyagból is.

A konyhabútornak meghatározó szerepe van, hisz ez felel a helyiség egész hangulatáért és stílusáért. A kisebb konyhákban a beépített bútor használata az elterjedtebb, míg a nagyobb, nyitottabb helyiségekben akár konyhaszigettel ellátott konyhabútor is ideális választás lehet.

Olvasta már?

A jó előszobabútor kényelmes és hangulatos

2018.
Júl. 17.

Asztalosüzem Hédervár

A jó előszobabútor kényelmes és hangulatos

Mert fontos az első benyomás

Az előszobák általában kis helyiségek. Vesszük a cipőt, kabátot, és már indulunk is. Hazaérkezünk, levetjük a cipőt, kabátot, és már megyünk is beljebb a lakásba.

Tovább