Asztalosüzem Hédervár

Hírek

Helykihasználás praktikus bútorokkal

Nagy ötletek a kis helyekre

Ugyanolyan nehéz praktikusan berendezni egy kisméretű garzonlakást, mint egy hatalmas családi házat. Ha nem szeretnénk üres sarkokat, faltól elálló bútorokat, ne válasszunk szabvány méretű bútorokat. Egyszerűen mérjük le a rendelkezésre álló helyet, és keressünk fel egy asztalost az elképzelésünkkel.

Sokan esnek bele abba a hibába, hogy meglátnak egy bútort, és azonnal megveszik. Beleszeretnek, és már látják maguk előtt, hogy milyen jól fog mutatni az otthonukban. Amikor beállítják a helyére, akkor derül ki, hogy nem tökéletes. Mert praktikusabb lenne, ha fiókos lenne és nem ajtóval nyílna. Lemértük a helyet, be is fér a bútor, de kimaradt pár centi. Nem illik a helyiség stílusához, és különben is, nem fér el benne az, amit szeretnénk. Ezeket a kellemetlen helyzeteket és fölösleges vásárlásokat elkerülhetjük, ha egy asztalosüzemmel készíttetjük el a bútorainkat. Minden szolgáltatásunkhoz jár a látványtervezés, így már akkor az otthonába kerülhet a bútor, mielőtt elkészült volna.

Rengeteg praktikus helykihasználási ötletünk van.

Előszoba

Keresi a megoldást, hogy kényelmesen lehessen cipőt venni, de ugyanakkor a kabátok ne lógjanak szabadon? Az előszobát akár plafonig is be lehet bútorozni. Fent lehetnének például polcok rekeszekkel, az ülőke két oldalán szekrények a cipőknek, kabátoknak. Így egyik sem porosodik, és a vendégeink első benyomása is az lesz, hogy milyen szép rend van.

Fürdőszoba

El tudja képzelni, hogy a hajszárító, hajvasaló, sütővas egy kihúzható keskeny szekrénybe legyen elrejtve? Nagyon kényelmes kihúzni a kis tárolót, használni az eszközeinket, és a megfelelő méretű lyukba csak visszahelyezni. A sminkeléshez, fogmosáshoz szükséges kellékek a szerkényajtó belső oldalán is elférnek. Ezekkel az ötletekkel nagyon könnyen rendet lehet tartani a fürdőben.

Konyha

Mit szólna hozzá, ha a kések ezentúl egy olyan tárolóban lennének, ahol függőlegesen lehet őket egymás mellé helyezni, hogy ne érintkezzen a pengéjük? Az evőeszközök, fakanalak, habverő külön elszeparált kis rekeszekben lehetnek akár két szintes nagy fiókban. Így sokkal gyorsabban elővehetők, mintha ömlesztve tárolnánk őket, mert nem kell keresgélni.

Egyedi konyha és nappali bútor

Nappali

Elege van, hogy semmi nem derékszög, hogy a parkettaszegély miatt eláll a bútor a faltól? Ezeket a bosszantó apróságokat csak egyedileg készített bútorral tudja kiküszöbölni. A nappaliban lévő TV állvány, könyvespolc központi helyet foglal el a lakásunkban, ezért fontos, hogy stílusban passzoljon a többi bútorhoz. Rengeteg lehetőség van egy nyitott szekrényben. Működhet térelválasztóként, tehetünk bele kosarakat, könyveket, képeket, amit csak szeretnénk. A lényeg, hogy olyan legyen, amilyet megálmodtunk.

Hálószoba

Gondolt arra, hogy egy lábakon álló ágy alá nemcsak kihúzható ágynemű tartót lehet rakni, hanem fiókokat is, akár minden oldalon? Ennél praktikusabban nem tudjuk az ágy alatti helyet kihasználni. Ez a megoldás főleg azoknak segít, akiknek keskeny a hálószobájuk, és az ágy mellett kevés hellyel rendelkeznek. Polcozzuk be az ágy fölötti részt is, ha kedvünk van, és tegyünk bele tárolódobozt. Már többféle anyagból és színből választhatunk, amely üde színfoltja lehet a szobának.

Gardrób

Mit lenne, ha minden ruhája kényelmesen elférne, és nem kellene szék hozzá, hogy levegye a fent tárolt ruhákat? Egy ruhaliftes gardróbszekrény már nem luxus. A polcok akkorák lesznek, ahogy Ön hajtogatni szeret. Ha inkább fiókba tenne mindent, akkor úgy tervezzük meg a bútorát. Faltól falig, padlótól plafonig be tudjuk építeni, így minden ruhának lesz helye.

Egyedi gardróbszekrény

Kamra

Állítsuk vagy fektessük a bort? A kamrát a gardróbhoz hasonlóan az utolsó szabad falfelületig ki lehet használni. A polcrendszert úgy tervezzük meg, hogy pont akkora legyen a távolság, amekkorára szüksége van egy befőttnek, üdítőnek. Ha bort is szeretne tárolni, arra is tudunk megoldást. Ha a hűtőt is a kamrába tenné, az sem akadály.

Lépcsőház

Tudja, mennyi cipő fér el egy lépcsőfokban? A lépcső alatti hely kihasználására több megoldás is létezik. Az alsó két lépcsőfokot kihúzhatóra lehet tervezni két fal közé épített, zárt lépcső estén. Nyitott lépcsőnél javasoljuk szekrénnyel vagy polccal beépíteni a lépcső alatti kihasználatlan helyet. De tervezhetünk oda olvasósarkot, pihenő zugot is.

Ilyen és hasonló fantasztikus ötletekkel tudjuk segíteni, hogy minden helyet praktikusan kihasználjon. Persze csak akkor, ha nem előre gyártott bútorokkal szeretné ezeket megoldani, mert úgy mindenhol lesz még egy szabad lyuk, amit valahogy jó lenne bebútorozni. De ha csak egy kis lyukat kell beépíteni, mi akkor is várjuk a jelentkezését.

Olvasta már?

Egyedi gardrób vagy konfekció-szekrény?

2017.
Már. 14.

Asztalosüzem Hédervár

Egyedi gardrób vagy konfekció-szekrény?

Jelszó a praktikum!

Miért szorulna bútorboltra, ha az egyedi gardrób készítése jóval több lehetőséget rejt magában?

Tovább