Asztalosüzem Hédervár

Hírek

Egyedi gardrób vagy konfekció-szekrény?

Jelszó a praktikum!

Miért szorulna bútorboltra, ha az egyedi gardrób készítése jóval több lehetőséget rejt magában? A ruhatárolás valódi megoldása egy tágas gardrób, ami egyéni igények alapján, választott színben, méretben szerelhető a lakásba.

Egyedi gardrób készítés

Talán nincs is olyan család, akit ha megkérdezünk, azt válaszolja, nem küzd helyhiánnyal, és mindent tökéletesen el tud pakolni. Ezen segíthet egy jól kivitelezett, egyedi készítésű gardrób, ami elképesztő mennyiségű holmi elnyelésére képes. Polcokkal, kosarakkal, fiókokkal a lakás minden centiméterét kihasználhatjuk, csak jól ki kell gondolni, pontosan mit szeretnénk tartani benne. Ehhez képest egy konfekció-szekrénynél adottak a lehetőségek, mi alkalmazkodunk az ő méreteihez, nem pedig ő a mi igényeinkhez.

Hova tegyük a gardróbot?

Egyedi gardrób készítése előtt a legfontosabb, hogy eldöntsük, hova kerül a lakás legújabb, egyúttal az egyik leghasznosabb bútora. Leginkább a hálóba szokás költöztetni, de sok olyan épület van, ahol inkább a nappaliban vagy éppen az előszobában jut neki hely. Bárhova is kerüljön, a lényeg, hogy minél nagyobb terület jusson neki, hogy minél inkább a család szolgálatába álljon. A konfekció-szerkénynek természetesen egyszerűbb helyet találni, de ez sokkal kevésbé fontos szempont, mint a nagy kapacitás, kényelmes pakolási lehetőség. A lakásban rendelkezésre álló hely alapján a gardrób formája lehet egysoros, kétsoros, L és U alakú is.

Mit tegyünk a ruhatárba?

A munkát a szekrény készítői a megrendelők egyedi igényei alapján végzik el. Ha valaki beépített gardróbra vágyik, természetesen az is megoldható. Mondanunk sem kell, hogy az egyedi gardrób készítés legnagyobb előnye, hogy a szekrény akkora méretben kérhető, amekkorában mi szeretnénk. Kedvenc bútordarabunk igény szerint lehet szó tolóajtóról, kifelé nyíló ajtókról, lehet csak polcos vagy csak vállfás, tehetünk bele különböző méretű fakkokat is. Van, aki szennyestartóval, mások kihúzható nadrágakasztóval képzelik el álmai gardróbját. Nem ritka a ruhalift, de az egyik legegyedibb kiegészítő a beépített, kihajtható vasalóállvány. Magától értetődő, hogy a gardrób nem csak ruhák tárolására alkalmas. Tarthatunk benne cipőket, lakástextíliákat, tisztítószereket vagy éppen sílécet. Egyedi gardrób készítés előtt érdemes minden szempontot figyelembe venni, eldönteni, hogy milyen tárgyakat szeretnénk még elrejteni a ruhákon kívül. 

Olvasta már?

Pácolás

2017.
Aug. 25.

Asztalosüzem Hédervár

Pácolás

A fa kezelése

A megfelelő pác a kiváló minőség egyik alapvető feltétele. Érdemes tudni, hogy a bútoriparban használt fafajták hogyan reagálnak a pácolásra.

Tovább