Asztalosüzem Hédervár

Szolgáltatásaink

CNC gravírozás

CNC gravírozás

Elve megegyezik a lézeres gravírozással, de végeredménye egész más, hiszen a gép belemar a fába. A CNC gravírozás tökéletes megoldás, ha időtálló jelölést, ábrát, grafikát szeretne az anyagon. Szakembereink gyönyörű kontrasztokat hoznak létre a mechanikus gravírozás során.

Mechanikus gravírozás

A mechanikus úton történő gravírozás, azaz a CNC gravírozás olyan eljárás, amely során egy forgó szerszám a grafika alapján anyagot távolít el a felületből. A művelet után a felület könnyedén ki is festhető. Ez az eljárás kiválóan alkalmas a fa megmunkálására. Típusától és a maró beállításaitól függően sok ábra hozható ki a fából. Minden típusnak megvannak a sajátos jellegzetességei gravírozási szempontból is, ezt szakembereink tökéletesen felmérik a munka kezdete előtt, hogy gyönyörű kontrasztokat hozzanak létre a kezelendő felületeken. A mechanikus gravírozás az egyik legnehezebb, de talán a legszebb ilyen jellegű eljárás.

A CNC gravírozás szép és időtálló
Egy gravírozott tárgy bármilyen alkalomra kitűnő ajándék

Mindent megjelölni

Tökéletes megoldás olyan esetekben, ha időtálló jelölésre van szükség, és ahol a grafika más módszerrel felvitt eljárás során idővel lekopna. A gravírozás minősége természetesen függ a faanyag színétől, erezettségétől és keménységétől is, de megfelelő minőség esetén könnyedén lehet vele dolgozni. CNC gravírozással ajándéktárgyait igazán egyedivé teheti, a névtábla, a cégtábla, vagy bármilyen személyes ajándék esztétikussá és névre szólóra varázsolható.

Mint a lézer

A CNC gravírozás elve megegyezik a lézergravírozással, de itt az anyagot egy marógép munkálja meg, így nemcsak síkfelületet, hanem egy háromdimenziós tárgyat kapunk végeredményül. Ha ipari gyémánttal ellátott szerszámmal dolgozunk, akkor a gyémánt barázdát húz az anyagban, grafikát, szöveget készítünk. Ez az eljárás inkább fémek megmunkálására alkalmas.

Minden esetben korszerű számítógéppel dolgozunk, ezekkel vezéreljük profi eszközeinket. Asztalosaink ugyanolyan jól bánnak computerrel, mint a fával, a két tudás összesítése eredményezi a tökéletes gravírozást.