Asztalosüzem Hédervár

Hírek

A konyha királya

A beépíthető sütő

Sütőt mindenki hosszú évekre szeretne vásárolni, így átgondolt döntés kell ahhoz, hogy milyen készüléket válasszunk. A beépíthető sütők választéka igen széles, a méret, a típus, a biztonsági funkciók és az extrák is fontosak az ideális konyhai eszköznél.

A méret a lényeg?

A beépíthető sütő méreténél a legfontosabb, hogy a hely, ahova kerül a lakáson belül, általában már adott. A konyha és a bele passzoló bútor méretén nehézkes változtatni, így a sütő vásárlását ehhez kell igazítani. Az esetek túlnyomó többségében 60 centiméter széles sütő fér el, de helyhiány esetén 45 centiméteresre is eshet a választás. Ha a főzőlap adott, akkor ellenőrizzük, hogy a sütő mérete, típusa passzol-e hozzá, használhatók-e együtt. Ha valaki sokat süt, természetesen nagy űrtartalmú készülékre lesz szüksége, 56-70 literes berendezés ajánlott. Aki extrém sokat használja, annak az XXL-sütő az ideális, ezek 71 liternél is nagyobbak. Aki pedig átlagosnak tartja magát sütés frontján, annak elég egy maximum 55 literes szerkezet.

A konyha királya: a beépíthető sütő

Biztonságban, kényelemben

A gáz és az elektromos sütőknél is fontos, hogy szakember szerelje be azokat. Ha valaki a gáz mellett dönt, akkor gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről. Sokan választják inkább ezt a megoldást, mert ragaszkodnak a valódi tűzhöz. A sütő és a főzőlap típusa egyébként kombinálható, tehát az elektromos beépített sütőhöz választhatunk gázos főzőlapot is. Ezeknél a készülékeknél rendkívül fontos a biztonság. Ha például gyerekek is megfordulnak a lakásban, szereljük fel gyerekzárral, és érdemes magasra építeni, ahol nem férhetnek hozzá. Léteznek biztonsági hőszigeteléssel ellátott készülékek, ezek azért is jók, mert így nem forrósodik fel annyira a konyha és nem engedi ki az illatokat sem olyan intenzíven. Több márkánál létezik egy biztonsági kikapcsolási funkció is, így elkerülhető a súlyos konyhai baleset.

Funkció, praktikum, indukció

A modern, elektromos multifunkciós sütők rendkívül sok beállítási lehetőséggel és extra kényelmi funkciókkal rendelkeznek, ezért érdemes ilyen szempontból is megvizsgálni a kiszemelt készüléket. Praktikus a légkeveréses funkció, ami a levegőt egyenletesen osztja el, így az étel teljesen átsül. A grillezés funkció például az ízletes steakek, friss grillzöldségek elkészítésére kiváló. A hőlégbefúvós funkcióval a levegő már felforrósítva kerül a beépített sütőbe, a szagok így kevésbé keverednek össze, ha valaki többféle ételt készít egyszerre. A korszerű beépíthető sütőkben olvasztási, kelesztési, melegen tartási, de még befőzési extra funkciót is lehet találni. A beépíthető sütők királya az indukciós készülék, amivel egyenletesen átsült ételeket készíthet energiatakarékosan, amelyekkel mindig leveheti a lábáról a vendégeket, mielőtt még az asztalhoz ültek volna.

Olvasta már?

Kisokos ablakválasztáshoz

2016.
Dec. 05.

Asztalosüzem Hédervár

Kisokos ablakválasztáshoz

Fontos szempontok ablakvásárláskor

Ma már egyre többen vannak vele tisztában, hogy a megfelelő ablakválasztás mennyire fontos az ideális otthon kialakításában.

Tovább