Asztalosüzem Hédervár

Hírek

A jó előszobabútor kényelmes és hangulatos

Mert fontos az első benyomás

Az előszobák általában kis helyiségek, ahol csak átmeneti időt töltünk. Vesszük a cipőt, kabátot, és már indulunk is. Hazaérkezünk, levetjük a cipőt, kabátot, és már megyünk is beljebb a lakásba. Mégis nagyon fontos, hogy ennek a helyiségnek is hangulata, stílusa legyen, hiszen ide érkeznek meg a vendégeink, az első benyomás itt éri a látogatót a lakásunkról, házunkról.

Milyen bútorokat válasszunk az előszobába?

Kell egy fogas, ahova a kabátokat felakaszthatjuk. Ha lehetőségünk van rá, akkor célszerű egy zárható szekrényt is elhelyezni a használaton kívüli kabátoknak. Az optimális gardróbszekrény mélysége 50-60 cm, mert a vállfák így férnek el kényelmesen. A hosszú fazonú kabátok felakasztásához akár 140-160 cm magas szekrényre is szükség lehet.

Kell egy cipőtároló, ahol elférnek a család által éppen nem használt lábbelik. Praktikus lehet az a tároló, ami egyben ülőkével is rendelkezik, mert ezzel megkönnyítjük a cipők le- és felvételét. De lehet fali vagy lábon álló, zárt vagy nyitott, fix vagy billenős. Célszerű beszerezni egy tálcát, kővel megtölteni, ami felfogja azt a hó, sár és víz mennyiséget, ami foltot hagyna a padlón.

Kell valami, ahova a kezünkben lévő dolgokat lepakolhatjuk, úgymint lakáskulcs, kocsikulcs, retikül, telefon, levelek, stb. Azok a dolgok, amiket indulás előtt mindig keresni szoktunk, és amitől hazaérkezve először szeretnénk megszabadulni.

Kell egy tükör, amely nem csak az utolsó pillanatban történő ruha/smink ellenőrzési célt szolgálja, de segít tágítani, világosítani az előszobát. Méretben elegendő lehet egy 120x40-es, ha azt a padlótól 50cm-rel magasabbra szereljük.

Segítség a tervezéshez

Először is mérjük fel, hogy mekkora az előszobánk. Nézzük meg, hogy mennyi természetes fény jut be, mennyire sötét a helyiség, mert ez segíthet eldönteni, hogy milyen színű bútort válasszunk. Gondoljuk végig, hogy mi az a bútor, amire feltétlenük szükségünk van az előszobánkban. Számoljuk meg, hány pár cipőt, csizmát szeretnénk elhelyezni, és a cipőtisztításhoz szükséges kellékekről se feledkezzünk meg. Találjuk ki, hány kabátot tárolnánk szekrényben, mert az alapján ki tudjuk számolni, mekkora helyet foglal. Mekkora az a kabát, kardigán mennyiség, aminek hely kell a fogason? Burkolat szempontjából inkább a járólapot válasszuk a könnyebb tisztántartás miatt, de ha melegebb, barátságosabb hangulatot szeretnénk teremteni, akkor a parketta mintás kőlapok közül válasszunk. Szűkebb előszoba esetén a gardróbszekrény nyitására praktikusabb egy tükrös tolóajtó a nyílóajtónál, mellyel a tükörkérdést is megoldottuk.

Amik még szóba jöhetnek

Jól jöhet egy esernyőtartó, ami design eleme lehet az előszobának. Egy kalaptartó, ahová a szalmakalap mellé a bukósisakokat is feltehetjük, vagy kosárban a sálakat, téli sapkákat, kesztyűket. Ha itt helyezkednek el a fogyasztásmérők, készíttessünk rá burkolatot, aminek a tetejére vagy belsejébe pakolhatunk, így elrejtjük a kíváncsi szemek elől és közben nyertünk egy tároló helyet.

Javasoljuk, hogy használjon ki minden centimétert, de ne legyen zsúfolt az előszoba. Tervezze vagy terveztesse meg az előszoba bútorait, hogy az harmonizáljon a bejárati ajtóval és a lakás többi részében lévő bútoraival. Így biztos, hogy praktikus, kényelmes és tetszetős lesz vendégei, családtagjai számára.

Olvasta már?

Pácolás

2017.
Aug. 25.

Asztalosüzem Hédervár

Pácolás

A fa kezelése

A megfelelő pác a kiváló minőség egyik alapvető feltétele. Érdemes tudni, hogy a bútoriparban használt fafajták hogyan reagálnak a pácolásra.

Tovább